Μακιγιάζ για να έχετε ηλιοκαμμένη όψη!

Η αρχή κάθε καλοκαιρινής σεζόν μας κάνει όλες ιδιαίτερα ανυπόμονες για το πιθανό επόμενο ηλιόλουστο σαββατοκύριακο, που μπορεί να μας βρει σε μια κοντινή θάλασσα, έτοιμες να ξεκινήσουμε την επιχείρηση «μαύρισμα». Επειδή όμως, καθώς γνωρίζουμε, η έκθεση στον ήλιο, εγκυμονεί άσχημους κινδύνους, ιδίως όταν πρωτοβγαίνουμε στις παραλίες, είναι προτιμότερο να είμαστε συνετές και να αντικαταστήσουμε το λάδι με ένα αντηλιακό υψηλoύ δείκτη προστασίας.

Όσο για την πολυπόθητη ηλιοκαμμένη όψη; Αυτή μπορούμε εύκολα να την αναπαράγουμε με τα κατάλληλα προϊόντα, και φυσικά, με απόλυτη ασφάλεια!

Στη λίστα μας έχουμε ήδη τα παρακάτω:

Giorgio Armani, Summer 2013 Amber Face & Eye  Palette. H περιορισμένης κυκλοφορίας παλέτα του Giorgio Armani εμπνέεται από τις χρυσαφένιες ακτίνες του ήλιου, τους ιριδισμούς του κύματος και την κεχριμπαρένια απόχρωση της άμμου. Χρησιμοποιείστε τη τόσο για το πρόσωπο, όσο και για τα μάτια, με τους πιο ανοιχτόχρωμους τόνους να τονίζουν κυρίως τα ζυγωματικά και τις περιοχές κάτω απ’ τα φρύδια, για ένα τρισδιάστατο εφέ.

L’Oreal Paris, Glam Bronze, Terres de Soleil. H πούδρα που κλέβει την παράσταση από όλη τη φετινή Glam Bronze σειρά, δεν είναι άλλη από την Τerres de Soleil, ένα σκαλιστό «μωσαϊκό» από καφέ, μπρονζέ και χρυσαφένιους τόνους. Την ξεχωρίσαμε καθώς μας επιτρέπει να την απλώσουμε τόσο σαν bronzer, όσο και για τα «κοψίματα» κάτω απ’ τα ζυγωματικά, με ένα πιο μυτερό πινέλο.

Υves Saint Laurent, Τerre Saharienne 2013, No 20 Terre Ochre. Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε την φετινή έκδοση της πούδρας Saharienne, στην απόχρωση Νο 20, Terre Ochre, που δίνει έναν τόνο φυσικού μαυρίσματος σε όλες τις επιδερμίδες. Η συγκεκριμένη πούδρα επίσης, ενδείκνυται και για πιο λιπαρές επιδερμίδες, χάρη στα απορροφητικά μικρο-σωματίδια που περιλαμβάνει.

The Body Shop, Honey Bronze Shimmering Dry Oil. Ένα προϊόν ήδη γνωστό στην αγορά, το συγκεκριμένο λαδάκι απ’ τα The Body Shop κυκλοφορεί φέτος σε μια καινούρια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση, για ακόμα πιο λαμπερό αποτέλεσμα. Αποτελεί ιδανικό σύμμαχο για τις βραδινές μας εμφανίσεις, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και περιποιείται το δέρμα!

Clinique, A Different Nail Enamel for Sensitive Skins, Summer in the City. Η νέα σειρά της Clinique, ειδικά σχεδιασμένη για να μην ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών (για όσες από εσάς ασυναίσθητα τρίβετε τα μάτια σας κατά τη διάρκεια της μέρας), κυκλοφορεί σε άκρως ζουμερές αποχρώσεις! Το κοραλί Summer in the City (περιορισμένης κυκλοφορίας) θα κάνει την απόλυτη αντίθεση με τους μπρονζέ τόνους του μακιγιάζ σας!

The Body Shop, Lipgloss by Leona Lewis, Deerlicious Bronze. Δεν μπορούμε φυσικά να αφήσουμε τα χείλη μας παραπονεμένα! Έτσι, επιλέγουμε το Deerlicious Bronze, ένα lipgloss σε φυσικούς τόνους, που θα δώσει το πολυπόθητο λαμπερό αποτέλεσμα και θα συμπληρώσει ιδανικά το μαυρισμένο μας look! Χωρίς πρόσθετες χρωστικές, αποτελεί κομμάτι της cruelty-free «Leona Lewis Collection», που κυκλοφορεί ήδη από τα τέλη Απριλίου στα καταστήματα!

*Εxtra tips*

1. H εφαρμογή του bronzer θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις, και αφού έχουμε πρώτα «τινάξει» το πινέλο – είναι πιο εύκολο να το προσθέσουμε, παρά να το αφαιρέσουμε!
2.  Για ένα overall ηλιοκαμμένο εφέ, επιλέξτε το πιο φαρδύ πινέλο πούδρας που θα βρείτε, και απλώστε το στα σημεία που σας χτυπάει περισσότερο ο ήλιος (π.χ. μέτωπο, μήλα) ενώ για τα κοψίματα, διαλέξτε ένα με πιο μυτερή μύτη και σε μέγεθος που να ταιριάζει με τις περιοχές που θέλετε να σκιάσετε. Για τα κοψίματα αποφύγετε τις πιο shimmering περιοχές της πούδρας σας.
3.  Τέλος, για όσες χρησιμοποιείτε προϊόντα self-tan, έχετε κατά νου, πως η ενδεδειγμένη και ασφαλής εφαρμογή τους θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν την έκθεση στον ήλιο, και πως, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μας προστατεύoυν απ’ την ηλιακή ακτινοβολία.

Πηγή: beautytalk.gr

Σχετικά άρθρα