Πλούσια σαλάτα με φακές, ντομάτα και ρόκα

11 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τη σαλάτα
1 ½ φλιτζάνι φακές
6 φλιτζάνια νερό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη σε κύβους
1 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι  καρότα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το ντρέσινγκ
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
1/4 φλιτζανιού ξίδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι και ½ φλιτζάνι  καρότα ψιλοκομμένα.Τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φακές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.

Κατόπιν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να είναι έτοιμες για τη σαλάτα.
Όταν βράσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα ψιλοκομμένα καρότα,το σέλερι, την ψιλοκομμένη, ντομάτα, την ρόκα, το ραπανάκι ψιλοκομμένο,τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι,1/4 φλιτζανιού ξίδι, και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με αλατοπίπερο σε ένα μούλτι.
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το ντρέσινγκ και τη σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ