Λαζάνια με σπιτικό πέστο βασιλικού

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα</span><br /><span style="font-size: medium;">4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός</span><br /><span style="font-size: medium;">5 – 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">200 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια φέτα</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε μια στρώση από τη σάλτσα πέστο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά πέστο και φέτα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, το πέστο και  λίγη φέτα και από πάνω.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα