Λαζάνια με σπιτικό πέστο βασιλικού

11 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γραμμάρια φέτα

 

 

 

Εκτέλεση

Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε μια στρώση από τη σάλτσα πέστο.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά πέστο και φέτα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, το πέστο και  λίγη φέτα και από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ