Εύκολη Galette με μήλο και κανέλα

11 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
125 γραμμάρια αλεύρι
 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
 75 γραμμάρια βούτυρο κατευθείαν από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Για τη γέμιση
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
4-6 μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα για το πασπάλισμα

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτω τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο. Δουλεύω τη ζύμη με τα χέρια, μέχρι να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτετε 1 κουταλιά παγωμένο νερό και δουλεύετε λιγάκι κι ακόμα μία. Κλείνετε το ζυμάρι με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης ζύμης
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο μεγάλο φύλλο.
Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.

Στη συνέχεια καλύπτουμε τα πλαινά με τη ζύμη την περίσσια ζύμη.

Ψήνουμε για τα πρώτα 10 λεπτά στους 220 βαθμούς και μετά για 30 - λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο τέλος πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ