Παπαρδέλες με σάλτσα μπολονέζ

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ξυλαράκι κανέλας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία ζυμαρικά παπαρδέλες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζεται τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ταυτόχρονα βράζουμε τις παπαρδέλες σε καυτό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Σερβίρουμε με τη σάλτσα μπολονέζ.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα