Ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις

11 Νοεμβρίου 2013

Στα «μαλακά» φαίνεται πως πέφτουν όσοι φορολογούμενοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις, καθώς θα αναγνωριστούν οι εκπιπτόμενες δαπάνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις έως τις 30 Αυγούστου θα έχουν το δικαίωμα έκπτωσης φόρου.

Την ίδια στιγμή, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, και οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν τις δηλώσεις τους μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να τύχουν της έκπτωσης -του κατά περίπτωση αφορολόγητου ποσού- για δαπάνες που έγιναν το 2012.

Κανονικά οι εν λόγω φορολογούμενοι έπρεπε να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο εξαιτίας της απώλειας του δικαιώματος έκπτωσης του φόρου (κατά 10%) λόγω συγκεκριμένων προσωπικών δαπανών, αλλά και να επιβαρυνθούν με πρόσθετο φόρο 2,5% επί του εισοδήματός τους. Και τούτο διότι δεν θα έπρεπε να αναγνωρισθούν οι αποδείξεις λιανικής πωλήσεως ή παροχής υπηρεσιών, που συγκέντρωσαν το 2012.

Η μόνη επιβάρυνση είναι η προσαύξηση 1%, στο ποσό του φόρου, λόγω της καθυστερημένης υποβολής της δήλωσης.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...