Εντονα φαινόμενα έπληξαν την Αττική - Πλημμύρισε η Μεσσηνία

12 Νοεμβρίου 2013

Εντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα σε ολόκληρο τον νομό Αττικής. Η κακοκαιρία καθώς και οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας κυρίως όμως στα νότια προάστια.. 

Νωρίτερα η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην  κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην υπόγεια γέφυρα της Συγγρού στο Δέλτα Φαλήρου. 
Τουλάχιστον 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και παροχή βοήθειας σε οχήματα δέχτηκε η Πυροσβεστική, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σε πολλές περιοχές της Αττικής τις τελευταίες ώρες. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα επιχειρούν στην Αττική 20 συνεργεία.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες

Προβλήματα σε Μεσσηνία και Αρκαδία

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Νωρίς το μεσημέρι η βροχή έκανε τους δρόμους ποτάμια και η Πυροσβεστική δέχτηκε δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Στη Θουρία ο ξεροπόταμος Ξερίλας κατέβασε πολύ νερό και παρέσυρε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική παρενέβη και στα Χριστοφυλαίϊκα για την απομάκρυνση δένδρων που έπεσαν από τον αέρα.

Στο μεταξύ, στην ορεινή Αρκαδία κεραυνός που έπεσε το μεσημέρι, έκοψε στα δύο τον δρόμο Χρυσοβίτσι- Στεμνίτσα ανοίγοντας χαντάκι βάθους σχεδόν ενός μέτρου, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, βρίσκονται στο σημείο για σήμανση του δρόμου και όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, έχει δοθεί εντολή να εκτιμήσουν την κατάσταση και να αποκαταστήσουν τη βατότητα του δρόμου, εφόσον αυτό είναι εφικτό.
Πηγή: www.real.gr ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ