Αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Πιο απλός και πιο δίκαιος

13 Νοεμβρίου 2013

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί σημαντικές αλλαγές στο αρχικό νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΑ (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων) με στόχο «έναν φόρο πιο απλό, πολύ πιο δίκαιο και προοδευτικό» όπως σημείωναν χθες πηγές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια και το μόνο ξεκάθαρο προς το παρόν είναι πως επιδιώκεται ελάφρυνση της επιβάρυνσης των αγροτών κατά 40 εκατ. ευρώ με εξαίρεση από το φόρο κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αλλά και διόρθωση «εξόφθαλμων συντελεστών όπως για παράδειγμα αυτών που αφορούν στην απόσταση από τη θάλασσα», όπως σημείωναν χθες οι ίδιες πηγές.

Σήμερα αναμένεται να δοθούν στους εκπροσώπους των κομμάτων από το Μέγαρο Μαξίμου οι κατευθύνσεις αλλαγών «στη συνισταμένη των παρατηρήσεων των βουλευτών των δύο κομμάτων» και στόχος είναι το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο στη νέα του μορφή έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε για τις επικείμενες αλλαγές δήλωσε με νόημα : «Μας ενδιαφέρουν δύο πράγματα, να κρατηθεί ο δημοσιονομικός στόχος και να πληρώσουν περισσότεροι, λιγότερα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο στόχος είσπραξης 2,9 δισ. ευρώ παραμένει αλλά ο στόχος βεβαίωσης εσόδων 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να χαμηλώσει.

 Πηγή: www.madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...