Πως να προστατευτείτε από τις υποκλοπές κωδικών της πιστωτικής σας κάρτας στο διαδίκτυο

13 Νοεμβρίου 2013

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να λάβει τον τελευταίο καιρό το phising, η αλλιώς οι υποκλοπές των κωδικών της πιστωτικής κάρτας και του e-banking, με αρκετούς επιτήδειους να προσπαθούν να παραπλανήσουν τους κατόχους τους για να τους «φεσώσουν».

Σε αρκετές περιπτώσεις, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου βρίσκουν e-mail δήθεν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία τους ζητούν να τους αποστείλουν τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας προκειμένου να επαληθεύσουν τα στοιχεία τους. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που κάνουν είναι να αποσπούν τον κωδικό και να πραγματοποιούν αρκετές συναλλαγές ή να «σηκώνουν« το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού του θύματος, αναφέρουν τα Νέα.

Πως θα αμυνθείτε στις ψηφιακές απάτες

Η άμυνα απέναντι στους επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να «ψαρέψουν» κωδικούς δεν απαιτεί αποκλειστικά γνώσεις υπολογιστή, αλλά κυρίως κοινή λογική,. Ακολουθούν μερικές συμβουλές της Microsoft:

  • Να ενημερώνετε συνέχεια το λογισμικό του υπολογιστή σας συμπεριλαμβανομένου του web browser χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές ενημερώσεις
  • Να χρησιμοποιείτε firewall, λογισμικά antivirus, antispam και antispyware
  • Να αποφεύγετε τις απόπειρες υποκλοπής στοιχείων και το κακόβουλο λογισμικό
  • Προστατευτείτε από τις νεοεμφανιζόμενες απειλές. Οι επιθέσεις Cross- site Scripting συνιστούν μια από τις ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται παράνομα στο Διαδίκυτο.
  • Εντοπίστε παραπλανητικές διευθύνσεις στον ιστό και αποφύγετε τες.
  • Οταν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο υπολογιστή για να ελέγξετε τα e-mail σας ή για να πραγματοποιήσετε μια αγορά μέσω ενός υπολογιστή που χρησιμοποιείται από τρίτους, μην επιτρέπετε την καταγραφή του ιστορικού πλοήγησης (browsing history) των cookies και άλλων πληροφοριών που σας αφορούν.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες πληρωμών (payment web sites) χρησιμοποιούν τεχνολογία κρυπτογράφησης αναζητώντας τα ακόλουθα στοιχεία:
  1. Ενα «s» μετά το http στη διεύθυνση ιστού θα πρέπει να εμφανίζεται ως https
  2. Ενα μικροσκοπικό κλειστό λουκέτο στη γραμμή διεύθυνσης ή στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου
  3. Μια πράσινη γραμμή διεύθυνσηςΠηγή:www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν