Γλυκιά ριζόπιτα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><em>Για 6-8 μερίδες</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: small;">6 κουταλιές της σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο</span><br /><span style="font-size: small;">3 κουταλιές της σούπας νερό</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">1 πρέζα αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 128 γραμμάρια</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: small;">3 μεγάλα αυγά</span><br /><span style="font-size: small;">1-1/4 φλιτζάνια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">1-3/4 φλιτζάνια τυρί ρικότα</span><br /><span style="font-size: small;">1-1/2 κουταλιά του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;">1-1/2 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;">2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 470 ml</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 φλιτζάνι βρασμένο λευκό ρύζι</span><br /><span style="font-size: small;">1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη ζύμη</span><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και τα ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει το μείγμα.</span><br /><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι στο λιωμένο μείγμα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Την παγώνουμε για 30 λεπτά το πολύ μέχρι να γίνει σταθερή και την απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες και είναι έτοιμη.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: small;">Για τη γέμιση</span><br /><span style="font-size: small;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: small;">Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη για πίτα σε 28 εκ. Απλώστε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη για ψήσιμο για 25 λεπτά ίσα ίσα να πάρει χρώμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε στα αυγά τη ζάχαρη, το ricotta, το χυμό λεμονιού το ξύσμα, χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.</span><br /><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια απλώστε το βρασμένο ρύζι πάνω από τη ζύμη. Χύστε το μείγμα του αυγού πάνω από το ρύζι και ψήνετε για 45 – 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας. Αφήνετε να κρυώσει καλά, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά</span></p>
<p><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/167819/portokalopita" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Πορτοκαλόπιτα</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff; font-size: small;"><a href="https://boro.gr/166743/spitika-macarons" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Σπιτικά macarons</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><a href="https://boro.gr/166743/spitika-macarons" target="_blank"><br /></a></span></p>

Σχετικά άρθρα