Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και σπανάκι

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για το ρολό κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα</span><br /><span style="font-size: medium;"><span lang="el-GR">112 γραμμάρια φέτα</span> θρυμματισμένη</span><br /><span style="font-size: medium;"><span lang="el-GR">2 κουταλιές της σούπας </span>ψιλοκομμένο σπανάκι</span><br /><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες προαιρετικά</span><br /><span style="font-size: medium;" lang="el-GR">1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι σούπας βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ του φλιτζανιού νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι σούπας νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γαρνιτούρα με ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού κύμινο</span><br /><span style="font-size: medium;">120 γραμμάρια πατάτες σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια αρακάς</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια καρότα σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια φασολάκια κομμένα στα 3</span><br /><span style="font-size: medium;">450 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουταλιά του γλυκού κάρυ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν</span><br /><span style="font-size: medium;">½ πράσινη πιπερία ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">2.5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">5 σπόρους κάρδαμο</span><br /><span style="font-size: medium;">300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για όλη την οικογένεια<span style="text-decoration: underline;">Για το ρολό κοτόπουλο</span></span><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε τη φέτα, το σπανάκι, σκόρδο ψιλοκομμένο, ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μοιράζουμε το μείγμα με τις φέτας στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη γαρνιτούρα με ρύζι</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε τους σπόρους του κύμινου για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια, τον αρακά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ζωμό, και ανακατεύετε το φαγητό για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό και σιγοβράζεται για 25 με 30 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα