Πεντανόστιμη συνταγή για το χειμώνα: Φτιάχνουμε σούπα βελουτέ με σπαράγγια!

13 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού Ζωμός λαχανικών
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σόγιας
½ φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
¼ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
450 γραμμάρια φρέσκα σπαράγγια
¾ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

 

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα τηγάνι τα σπαράγγια μαζί με το κρεμμύδι και το ζωμό λαχανικών και βράστε ώσπου τα λαχανικά να μαλακώσουν.
Έπειτα κρατήστε λίγα σπαράγγια για το γαρνίρισμα. Το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών βάλτε το σε μπλέντερ και λιώστε το ώσπου να γίνει μαλακό και λείο.

Στο τηγάνι Λιώνετε το βούτυρο και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Μην αφήσετε όμως το αλεύρι να σκουρύνει, αφήστε το μόνο για 2 λεπτά.
Ανακατέψτε στη συνέχεια τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού και ανεβάστε τη θερμοκρασία. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να βράσει.

Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ λαχανικών και το γάλα στο κατσαρολάκι.
Ανακατέψτε μέσα το γιαούρτι και το λεμόνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μείγμα καλά.

Σερβίρετε σε μπολ σούπας και γαρνίρετε με σπαράγγια.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ