Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 μερίδες</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1500 γραμμάρια κοτόπουλο κομμένο μερίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">1200 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα ροδέλες</span><br /><span style="font-size: medium;">250 γραμμάρια ελιές πράσινες τσακιστές, χωρίς κουκούτσια</span><br /><span style="font-size: medium;">350 γραμμάρια τυρί  κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα κομμένο κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">250 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι, πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει. Το βγάζετε και το κρατάτε κατά μέρος. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τα ροδίζετε κι αυτά. Προσθέτετε τον πελτέ και 1,5 ποτήρι νερό. Αφού βράσει λίγο η σάλτσα προσθέτετε το κοτόπουλο, το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τις ελιές και αφήνετε το φαγητό να βράσει άλλα 10 λεπτά. Τέλος ρίχνετε το τυρί ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά. Κρατάτε το φαγητό σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρετε αμέσως.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα