Πονάω στα άνω άκρα και εμφανίζω οιδήματα στις βάσεις των δαχτύλων. Τι μπορεί να συμβαίνει;

14 Νοεμβρίου 2013

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα:

"Έχω εδώ και 2 μήνες πόνους στα άνω άκρα κυρίως τις βραδυνές ώρες. Κάποιες φορές οι πόνοι επεκτείνονται στους ώμους και στο εσωτερικό των βραχιόνων. Το κύριο πρόβλημα όμως είναι από τον καρπό και κάτω με αποτέλεσμα να μην είμαι αυτοεξυπηρετούμενη. Σε μεγάλη έξαρση πετάγονται οι φλέβες στην έξω επιφάνεια της παλάμης και δημιουργούνται οιδήματα στις βάσεις των δακτύλων. Νευροχειρουργοί ορθοπεδικοί και ρευματολόγοι δεν μου έχουν δώσει σαφή διάγνωση. Που πρέπει να αποφανθώ?"

Την απάντηση μας έδωσε ο κ. Ηλιόπουλος Αλέξης, Ρευματολόγος:

Υπάρχουν διάφορες παθήσεις που μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια κλινική εικόνα, που μπορεί να είναι κυρίως ρευματικές παθήσεις, οι οποίες όμως για να γίνει η διάγνωση χρειάζεται αντίστοιχες εξετάσεις. Εκτός απο ρευματικά νοσήματα, αντίστοιχη εικόνα θα μπορούσαν να κάνουν και κάποιες διαταραχές του θυρεοειδούς είτε ακόμη και υπερβολική καταπόνηση των χεριών. Σαν συμπέρασμα στην προκειμένη περίπτωση, δεν μπορεί να δοθεί διάγνωση χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες εξετάσεις, ώστε να μπορέσουμε να αποκλείσουμε το ρευματικό νόσημα. Η κατεύθυνση που μπορούμε να δώσουμε είναι να επισκεφθεί έναν ρευματολόγο, ώστε να της δώσει μια σαφή διάγνωση. Τέτοιου τύπου ενοχλήματα είναι κοινά σε διάφορα νοσήματα, τα οποία μπορεί να είναι είτε ρευματικά είτε διαταραχές του θυρεοειδούς, όπως προείπαμε. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΜΑΝΟ***** ****
20:55 Τρίτη 17/11/2015
ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΟΥ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΑΝΓΓΟΝΑ ΕΧΩ ΕΝΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΝΤΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΙ ΜΟΥ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...