Μη χάσετε το "2013/ Μelina M" στο θέατρο Επί Κολωνώ

14 Νοεμβρίου 2013

Το 2013 / Melina M. είναι η δεύτερη προσωπική σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιού Κωνσταντίνου Ασπιώτη. Έχοντας στο πλευρό του μια ομάδα από ικανούς συντελεστές, και 4 από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, καταπιάνεται με ένα καινούριο πείραμα, πάνω στο άξιο συζήτησης θέμα του ελληνικού πολιτισμού εν έτει 2013.

Αφορμή, εκκίνηση και αντικατοπτρισμός πάνω σε αυτό το θέμα, γίνεται η Μελίνα Μερκούρη, η οποία εκτός των άλλων υπήρξε κατά το παρελθόν η μακροβιότερη υπουργός πολιτισμού στην Ελλάδα.

 Η παράσταση αφηγείται ιστορίες από τη ζωή και το έργο της πολυσχιδούς αυτής προσωπικότητας, και με χιούμορ αντιδιαστέλλει τη σημερινή κατάσταση, με την ανυπαρξία προσοχής – που αρμόζει – στον πολιτισμό, αλλά και με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι ηθοποιοί – και όχι μόνο –  στις δύσκολες αυτές ημέρες μας.

Λίγα λόγια για το έργο

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα αυτό είναι. Η κληρονομιά της, η περιουσία της. Και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε κανείς».

Σε μια χώρα που ο πολιτισμός δεν πρωταγωνιστεί πια και οι ηθοποιοί θεωρούνται «πολίτες δεύτερης διαλογής», μια παράσταση «στήνεται» μπροστά στους θεατές και με αφορμή τη Μελίνα Μερκούρη μιλάει για τη σημερινή κατάσταση του πολιτισμού και του θεάτρου.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Επί Κολωνώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων «Off Οff Athens» τον Ιούνιο του 2013 για δυο μόνο παραστάσεις αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές.    

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Σκηνικά/Κοστούμια Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί/Φωτογραφίες Τάκης Λυκοτραφίτης
Δραματολόγος Αναστασία Διαμαντοπούλου
Επιμέλεια φωνητικών αυτοσχεδιασμών Μίνως Θεοχάρης
Βοηθός σκηνοθέτη Λάζαρος Βαρτάνης

Διανομή
Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Λάζαρος Βαρτάνης, Ελένη Κάκκαλου,
Ζωή Καραβασίλη, Μάριος Μακρόπουλος

Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 
Τελευταία παράσταση: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 19:15 
& Κυριακή στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό:10,00€
Φοιτητικό-μαθητικό: 7,00€ 
Ανέργων: δωρεάν (συγκεκρ. αριθμός θέσεων)
Διάρκεια: 50 λεπτά 
Χώρος: Κεντρική Σκηνή

(*) Οι φίλοι του θεάτρου μπορούν να παρακολουθήσουν και τις τέσσερις παραστάσεις του φετινού εναλλασσόμενου ρεπερτορίου της Κεντρικής Σκηνής, από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, με ένα ενιαίο εισιτήριο των 32,00€, δηλαδή με συνολική έκπτωση 16,00 €.

Οι παραστάσεις αυτές και τα εισιτήρια τους είναι:
Αλεπούδες – 16,00€
Ήταν Κάποτε – 10,00€
2013 / Melina M. – 10,00€
Rebeeecca – 12,00€. 
Πληροφορίες
Επί Κολωνώ, 210 5138067
www.epikolono.gr e-mail: xkolono@otenet.gr
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ