Φυσικά σκευάσματα και βιταμίνες για την πρόληψη των ιώσεων

18 Νοεμβρίου 2013

Για το boro.gr γράφει η κ. Έλενα Χρονοπούλου, Φαρμακοποιός:

Έλενα Χρονοπούλου

Κάθε αλλαγή εποχής , μα ειδικότερα η αλλαγή απο το φθινόπωρο στον χειμώνα σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των ιώσεων  με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αυτές επιφέρουν .


Τι θα μπορούσαμε όμως να κάναμε για να προστατεύσουμε εμάς αλλα και τα παιδιά απο αυτές τις καταστάσεις ;;;


Η απάντηση ειναι η προληψη, ομως δεν ειναι ουτε πολύ εύκολη , ούτε μπορεί να αποδειχθεί πάντα επιτυχής . Λέγοντας πρόληψη εννοούμε μια προσπάθεια , προκειμένου να καταστεί σε ετοιμότητα ο οργανισμός για την περίπτωση που παραστεί ανάγκη .


Πολλά φυσικά σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν την άμυνα μας κατα την διάρκεια του χειμώνα όπως η Εχινάκια, η προπόλη και η βιταμίνη C.


H Εχινάκια ειναι ένα βότανο με ανοσοδιεγερτικη δράση , δηλαδή όπως λέει η ίδια η λέξη διεγειρει το ανοσοποιητικό σύστημα , αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την ικανότητα του οργανισμου να ανταπεξερχεται στις δυσκολίες όταν χρειάζεται . Δεν λειτουργεί όμως πάντα μονη της αλλα σε συνδυασμό με βιταμίνη C έχοντας έτσι και την αντιοξειδωτικη δράση της βιταμίνης συνεργιστικα.

Η προπολη πάλι όπως φαίνεται και απο το όνομα της , κρατάει προ της πόλης ,δηλαδή εκτός , πολλούς παθογονους παραγοντες που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ιωσεις . Η χρήση της ειναι παράλληλα εσωτερική όταν θελουμε ενίσχυση  και εξωτερικη τοπική σε λαιμό και μύτη για προστασία απο την συναναστροφή σε κλειστού τύπου όχι καλά αεριζομενους χώρους .

Η βιταμίνη C απομακρύνει απο τον οργανισμο ελεύθερες ρίζες και τοξινες συσσώρευμενες στο σώμα , οι οποίες μπλοκάρουν την φυσιολογική ροή του οργανισμου και κατ'επεκταση βουλωνουν τα φίλτρα του σωματος .Εχοντας ένα σύστημα με μεγαλύτερη αμυντική δυνατότητα γίνεται πιο εύκολη η αντιμετώπιση των προβλημάτων .

Υπάρχει και το σύμπλεγμα βιταμινων B που προσδίδουν τροφή στο κεντρικό νευρικό σύστημα έχοντας μεγαλύτερη δυναμική και αντοχή απέναντι στα κρυωματα. Φυσική πηγή συμπλέγματος Β ειναι ο βασιλικος πολτος .


Τέλος απο τις παλιές εποχές αναβιώνει το μουρουνελαιο , σκευασμα με ώμεγα-3 λιπαρά οξέα βιταμίνη Α αλλα και D που συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα αλλα και σαν τονωτικο για μικρούς και μεγάλους .


Η σωστή εναλλαγή αυτών των σκευασμα των αλλα και ο συνδυασμός και με αλλα προϊόντα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να μπορέσει ένας οργανισμός να προσπεράσει παθογονες καταστάσεις αλλα και σε περίπτωση νόσου , να την ανταπεξέλθει πιο εύκολα και με λιγότερο  κατάπτωση .


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ