Δωρεάν σπιρομετρήσεις για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια stis 20 Νοεμβρίου

18 Νοεμβρίου 2013

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας , ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την εταιρεία Novartis, προσφέρουν δωρεάν σπιρομετρήσεις, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στον χώρο του 1ου Δημοτικού Ιατρείου, Σόλωνος 78 και κατά τις ώρες από τις 9.00 έως τις 14.00.

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια θεωρείται επιδημία-μάστιγα της σύγχρονης εποχής με βασικό παράγοντα πρόκλησης το κάπνισμα. Το 90% των πασχόντων είναι ή ήταν καπνιστές. Για το 10% των πασχόντων ευθύνεται το παθητικό κάπνισμα, η ενδοοικιακή ρύπανση, κυρίως από καύση ξύλων, η ατμοσφαιρική ρύπανση. Όταν ένας καπνιστής ή καπνίστρια παρουσιάσει ένα ή περισσότερα συμπτώματα η βασική εξέταση που πρέπει να κάνει είναι η σπιρομέτρηση. Η εξέταση μετράει την ποσότητα του αέρα που βγαίνει από τους πνεύμονες και την ροή, δηλαδή την ταχύτητα με την οποία βγαίνει ο αέρας κατά την εκπνοή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το συνολικό αριθμό των καπνιστών προσβάλλεται το 8% με15%. Στην Ελλάδα, οι ασθενείς από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι περίπου 800.000. Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι η τέταρτη αιτία θανάτων παγκοσμίως με ανησυχητικές τάσεις ανόδου. Υπολογίζεται ότι στον πλανήτη ετησίως πεθαίνουν πρόωρα 3 εκατομμύρια άνθρωποι.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...