10 σημαντικά fitness tips για τους… ανυπόμονους! Πώς θα γίνω πιο υγιής;

Τα fitness tips είναι πολύ βασικά για να αντέξεις αν μόλις ξεκίνησες τη γυμναστική και είσαι είτε αρχάριος είτε ανυπόμονος είτε και τα δύο μαζί!

Μάλιστα, η Έλιοτ Μέι, personal trainer που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, έχει έντονη παρουσία στο Instagram και στο YouTube με χρήσιμα βίντεο δίνοντας συμβουλές και κάνοντας ασκήσεις.

Ο «χρυσός» οδηγός μιας personal trainer

Ο Νο 1 κανόνας της είναι να μην περιμένεις άμεσα αποτελέσματα καθώς η κάθε άσκηση λειτουργεί διαφορετικά στον καθένα. Σημαντικό επίσης, είναι να δουλεύεις σκληρά και να κινείσαι με γνώμονα τον στόχο σου. Και σαφώς, ο τρίτος κανόνας αφορά στις νέες δοκιμασίες και να είσαι πρόθυμος να τεστάρεις τον εαυτό σου σε κάτι νέο.

Παράλληλα, για να αντέξεις, πρέπει να τρέφεσαι σωστά αν και μπορεί να μην βλέπεις την αλλαγή που θες άμεσα ή στην περιοχή του σώματος που γυμνάζεις περισσότερο. Για αυτό, το πρόγραμμά σου πρέπει να έχει ποικιλία και μην ξεχνάς να κάνεις στρέτσινγκ.

Άκου το σώμα σου!

Στην έβδομη θέση του «χρυσού» οδηγού της, είναι το διάλειμμα και ότι πρέπει να ακούς το σώμα σου. Έτσι, όταν αυτό… φωνάζει «στοπ», είναι ώρα να σταματήσεις λίγο. Και πάντα να μετριέσαι: Όχι μόνο κιλά, αλλά και πόντοι σε μπράτσα, μέση, γλουτούς κτλ. καθώς είναι σούπερ σημαντικά.

Και σαφώς, οι cardio ασκήσεις είναι πολύτιμες, όπως για παράδειγμα το τρέξιμο και τα πηδηματάκια, ενώ τέλος, αν νιώσεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια, μην ντραπείς και ζήτα τη.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δεν μπορείς να πας στο γυμναστήριο; 4 ασκήσεις για να «κάψεις» τις θερμίδες που θες!

Πώς θα γίνονται οι προπονήσεις σε κολυμβητήρια, στίβο και γυμναστήρια; Οι κανόνες ασφαλείας!

Σχετικά άρθρα