Πουγκιά με λιαστή ντομάτα και μανούρι

21 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

1 πακέτο φύλλο κουρού (κομμένο σε 12 κομμάτια το κάθε φύλλο)
400 γραμμάρια μανούρι (κομμένο σε τρίμματα)
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
100 γραμμάρια λιαστή ντομάτα με ελαιόλαδο και μυρωδικά (ψιλοκομμένη)
1 ματσάκι μικρό άνηθο
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
1 κρόκο αυγού
4κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι μαύρο τριμμένο

 

Εκτέλεση

Τα τραγανά πουγκιά γεμισμένα με τυρί και λιαστή ντομάτα μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό Ρίχνετε σε ένα μπολ το μανούρι, το γιαούρτι, τις λιαστές ντομάτες, τον άνηθο, τα 2 αυγά, 2κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά τα υλικά. Ετοιμάστε τα πουγκιά. Μοιράστε τη γέμιση στα κομμένα φύλλα κουρού και κλείστε τα ενώνοντας όλες τις γωνίες μαζί, σχηματίζοντας πουγκί.

Αλείψτε ένα ταψί με 1κ.σ ελαιόλαδο και τοποθετείστε τα πουγκιά μέσα. Χτυπήστε τον κρόκο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλείψτε τα πουγκιά από πάνω. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το φύλλο και να πάρει χρώμα. Αφήστε τα πουγκιά για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ