Λευκή σοκολάτα με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα

21 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

750 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη (ανάλογα την ποσότητα, μπορείτε να βάλετε 400 ή 500 γραμμάρια για λιγότερη ποσότητα)
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση

Προετοιμάστε ένα ταψί μια ένα φύλλο λαδόκολλας.
Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ και ζεσταίνετε σε μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί.
Στη συνέχεια ανακατεύετε τη σοκολάτα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει τελείως.

Ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα πάνω στη λαδόκολλα και αλείφετε με μια σπάτουλα από άκρη σε άκρη με μισό εκατοστό πάχος.
Πασπαλίστε με τα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα, και απαλά πιέστε ελαφρά με τα χέρια σας για να ενωθούν με τη σοκολάτα οι καρποί και τα φρούτα.

Αφήστε τη σοκολάτα να σταθεροποιηθεί και να στεγνώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφού έχει σκληρύνει την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια σε σερβίρετε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ