Κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρονια</span><br /><span style="font-size: medium;">1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι</span><br /><span style="font-size: medium;">75 γραμμάρια βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια αλεύρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλιά του γλυκού πελτέ τομάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ποτήρι του κρασιού κρασί Μαυροδάφνη ή Μαδέρα</span><br /><span style="font-size: medium;">4-5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου έτοιμο</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι- πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 τριμμένο καρότο στο λεπτό μέρος του τρίφτη</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φύλο δάφνης για άρωμα</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα κοτόπουλα πανέ</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φιλέτα κοτόπουλο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span></p>
<p> </p>
<div><strong><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για την σάλτσα ντομάτας και μακαρόνια</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου να κάψει (όχι να βράσει) και το διατηρούμε ζεστό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μέσα στο ζωμό της κατσαρόλας προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο- λίγο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως το αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα (προς το ανοιχτό καφέ).</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τότε το κρασί, τον πελτέ, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνι για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε για να μην κολλήσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα τα μακαρόνια με τριμμένο τυρί και τη σάλτσα από πάνω.</span><br /><span style="font-size: medium;">Συνοδέψτε με το κοτόπουλο πανέ.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα κοτόπουλα πανέ και συναρμολόγηση</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια τοποθετούμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα