Cupcakes σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα

21 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα cupcakes
1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας με κρέμα βανίλια (μπλε συσκευασία)
2 κουταλιές της σούπας τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα

Για την επικάλυψη κρέμας
1/4 φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
112 γραμμάρια  τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κούπα και  ¾ της κούπας  ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Για τα cupcakes
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε στη μεγάλη σκάλα μέχρι το μείγμα να ψιχουλιάσει, τότε ρίχνουμε το πρώτο αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, όταν μαλακώσει το μείγμα τότε ρίχνουμε και το δεύτερο αυγό και ανακατεύουμε ξανά στη δυνατή σκάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το λευκό ξύδι, το εκχύλισμα βανίλιας και πρώτα στη χαμηλή σκάλα και μετά στη δυνατή μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Έπειτα ρίχνουμε στο μείγμα μας το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας ομοιόμορφος χυλός. Συγχρόνως βάζουμε τα μπισκότα σε μια σακούλα και τα σπάμε με ένα πλάστη μέχρι να γίνουν χοντρά κομματάκια.
Σε μια φόρμα με 12 βάσεις για cupcakes βάζουμε από 3 με 4 κομματάκι ψιλοκομμένα από τα μπισκότα και από πάνω το μείγμα για cupcakes και ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.

Για την επικάλυψη κρέμας
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με το τυρί κρέμα τα χτυπάμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μια κούπα και ¾ της κούπας ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα του μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα. Με ένα κορνέ στολίζουμε τα cupcakes και γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας.

 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ