Μπαρμπούνια τυλιχτά με κληματόφυλλα

21 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα
Κληματόφυλλα
Μάραθο
Μαϊντανό
Λίγη πάστα Αντζούγιας
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο φρέσκο
Λάδι
Λεμόνι
Αλάτι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια.
Κόβουμε λίγο μάραθο και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και πάστα αντζούγιας.

Βάζουμε λίγο από το μείγμα στην κοιλιά των ψαριών.
Τα αλείφουμε με λάδι και τυλίγουμε κάθε μπαρμπούνι σε δύο κληματόφυλλα.

Τα δένουμε με κλωστή και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο φούρνο, 15 περίπου εκατοστά κάτω από το γκριλ.
Τα σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Εναλλακτικά,
Πασπαλίζουμε τα μπαρμπούνια με αλάτι και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού
Τα αλείφουμε με λάδι και τα ψήνουμε στη σχάρα.

Τα βάζουμε σε πιατέλα επάνω σε κληματόφυλλα.
Γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ