Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013: το πιο γευστικό σχολείο!

21 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα μαγειρικής από διάσημους σεφ, λιχουδιές από μαέστρους της παράδοσης, δοκιμές με οδηγούς ονομαστούς γευσιγνώστες... Η γνώση συναντιέται με τη χαρά και την παρεΐστικη απόλαυση στο πιο γιορτινό φεστιβάλ ελληνικής γεύσης στο τέλος του μήνα στο Helexpo Palace.

Στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορ­τή Γεύσεις - Χριστούγεννα 2013» ανατρέπουμε την καταπίεση του... σχολείου δημιουργώντας τάξεις που πλημμυρίζουν χαμόγελα και παρεΐστικο κλίμα, με επικεφαλής καταξιωμένους δασκάλους που μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία και τα μυστικά τους. Ξέρουμε ότι πολλοί θα θέλατε να υπάρχουν πιο τακτικά αυτές οι «τάξεις». μας το ζητήσατε τον Απρίλιο στην Τεχνόπολη, όταν τα «θρανία» τους έγιναν ανάρπαστα. Επειδή το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο γιορτινό φεστιβάλ που διοργανώνει το «α» στο Helexpo Palace (δίπλα στο εμπορικό κέντρο Avenue ), στις 29/11-1/12, κλείστε εγκαίρως θέση!
Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων αναπτύσσεται σε τρεις κύκλους.

 

 Χρόνης Δαμαλάς
Χρόνης Δαμαλάς

Ο κύκλος Μαθήματα Μαγειρικής συγκεντρώνει μια δυνατή δωδεκάδα σεφ (Λ. Λαζάρου, Δ. Σκαρμούτσος και Χρ. Δαμαλάς, Έκ. Μποτρίνι, Γ. Χιλιαδάκη και Ν. Ρούσσος, Γ. Λουκάκος, Χρ. Πέσκιας, Ηλ. Σκουλάς, Ολ. Καμπανιά, Γ. Μπαξεβάνης, ο ζαχαροπλάστης Δ. Αλέρτας κ.ά. ), οι οποίοι θα μας δείξουν πώς να μαγειρέψουμε πρωτότυπα πιάτα για τα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματά μας αλλά και για τις ονομαστικές γιορτές με τις οποίες είναι γεμάτος ο Δεκέμβριος. Το δε ρεπερτόριο των συνταγών που θα παρουσιάσουν πολύ ερεθιστικό: αλμυρή κρεμ μπριλέ με φρέσκα πορτσίνι από τα Ζαγόρια και αβγοτάραχο Τρικαλινού, τραχανάς και πάπια με μπαχαρικά, πουρέ κολοκύθας, τσορίθο και σταφίδες, λαβράκι και πουρές κουνουπιδιού με αφρώδη οίνο, γάλα και ρόδι, προφιτερόλ με σου τσουρεκιού και κρέμα σαλέπι, γλύκισμα με μακαρόνια, σταφίδες, αμύγδαλα, άχνη ζάχαρη και μαστίχα, αχνιστά ψωμάκια με αρνάκι αβγολέμονο είναι μόνο μερικά από αυτά.

 

Συγγενικός αλλά και διαφορετικός είναι ο κύκλος Μαέστρος της Παράδοσης στον οποίο καταξιωμένοι­ δημιουργοί, σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής μάς μυούν σε πιο παραδοσιακές λιχουδιές. Από χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, κέικ και πουτίγκες μέχρι την πιο περίεργη βασιλόπιτα της Ελλάδας και γιορτινό λαδομπακλαβά και από σπέσιαλ λουκάνικα των χοιροσφαγίων, ασυνήθιστες πίτες με ζύμη ­γιαουρτιού και πήξιμο του δικού μας τυριού μέχρι κερκυραϊκό μαντολάτο, χριστόψωμο και «γαλανόλευκη» πάβλοβα. Εδώ θα διδάξουν οι Σ. Ευαγγέλου, Έκ. Μποτρίνι, Μ. Λαμπράκη, Δ. Σκαρμούτσος, Εβ. Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση, Γ. Χατζηγιαννάκης και Άρης Γιαννακόπουλος .

 

 Μυρσίνη Λαμπράκη
Μυρσίνη Λαμπράκη

Και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Εργαστήρια Γεύσης, οι δημοφιλείς γευσιγνωσίες εξαιρετικών κρασιών, τυριών και αλλαντικών με μπίρες της ελληνικής μικροζυθοποιίας, ελληνικά λικέρ, μέλια κι ελαιόλαδα. Ξεναγοί σε αυτές τις πρωτότυπες δοκιμές καταξιωμένοι γευσιγνώστες όπως οι Κ. Λαζαράκης, Γ. Λούκας, Ηλ. Μαμαλάκης, Δ. Αντωνόπουλος, Θ. Τσιχλάκη, Αρ. Τσακίρης, Μ. Κατσούλη, Σ. Γεωργίου και ο mixologist Άρης Χατζηαντωνίου. Όλο αυτό το πανόραμα χαράς, γνώσης και απόλαυσης –με λεπτομέρειες και με δυνατότητα κρατήσεων– θα το βρείτε εδώ>


 

Σ’ αυτό το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ γεύσεων, η αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της χώρας θα συναντηθεί με το μεγάλο κοινό που αναζητά τις αυθεντικές και εν πολλοίς τοπικές ελληνικές γεύσεις, ταυτισμένες διαχρονικά με την εθνική μας ταυτότητα πλάι-πλάι με σύγχρονες ελληνικές δημιουργίες. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρου εις άκρον της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο φεστιβάλ Ελλήνων μικρών ποιοτικών παραγωγών που διοργανώνεται στην Αθήνα. Και αυτή η διοργάνωση ξεφεύγει από τη μαζική τυποποίηση, προσπερνάει τα στατικά κλισέ και τις προχειρότητες και θα αποτελέσει για ακόμη μία φορά μεγάλο πολιτιστικό γεγονός.

 

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 150 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.


ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρασκευή 29/11, 4-9 μ.μ.

Σάββατο 30/11, 10 π.μ.-9 μ.μ.

Κυριακή 1/12, 10 π.μ.-9 μ.μ.

Γενική είσοδος: € 6 (με ποτήρι γευσιγνωσίας)

Εισιτήριο διαρκείας 3 ημερών: € 10

Μέλη «α» club & Artemis Card (για δημότες και κατοίκους Αμαρουσίου): Ένα εισιτήριο για δύο άτομα

 

                   Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Πρόσβαση:

Helexpo Palace: Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι

Πάρκινγκ: Δωρεάν πάρκινγκ στο Avenue

ΟΑΣΑ (λεωφορεία)
Γραμμές:
550 Π. Φάληρο-Κηφισιά
Α7 Στουρνάρη-Κηφισιά (Πλατεία Πλατάνου)
Χ14 / Express Σύνταγμα - ΟΑΚΑ
Ε14 / Express Σύνταγμα - ΟΑΚΑ -Υπ. Παιδείας

Στάση:
Άνοδος: «Ολυμπιακό στάδιο» (η πρόσβαση των πεζών στο εκθεσιακό κέντρο γίνεται μέσω της υπόγειας διάβασης που βρίσκεται δίπλα στη στάση).
Κάθοδος: «Εκθεσιακό κέντρο Helexpo» (ονομασία στάσης κατά την κάθοδο).

ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός)
Στάση: «Μαρούσι» (γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά) και από εκεί με δημοτική συγκοινωνία Αμαρουσίου (Γραμμή 010: ΗΣΑΠ - ΑΓ. ΘΩΜΑΣ - ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗ, στάση «Χωματιανού-ΟΑΚΑ»).





Πηγή: http://www.athinorama.gr


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ