Σοκ στο Λονδίνο: Κρατούσαν γυναίκες ως σκλάβες για τριάντα χρόνια

21 Νοεμβρίου 2013

Οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα στο Λονδίνο, τα οποία όπως όλα δείχνουν κρατούσαν εδώ και 30 χρόνια τρεις γυναίκες σε ένα σπίτι, χρησιμοποιώντας τες ως σκλάβες. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 67 ετών. 

Σύμφωνα με το BBC, τον προηγούμενο μήνα, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από μία μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία έλαβε ένα τηλεφώνημα από μία γυναίκα που ανέφερε ότι κρατείται παρά τη θέλησή της για δεκαετίες. 

Όπως έγινε γνωστό, έχουν διασωθεί εδώ και λίγη ώρα από τα χέρια των απαγωγέων μία 69χρονη Μαλαισιανή, μια 57χρονη από την Ιρλανδία και μία 30χρονη Βρετανίδα. Οι τρεις γυναίκες έχουν υποστεί μεγάλα ψυχολογικά τραύματα και πλέον βρίσκονται σε ασφαλές κατάλυμα. Οι αρχές συνεργάστηκαν με την μη κυβερνητική οργάνωση το τελευταίο διάστημα και τώρα προσπαθούν να παρέχουν υποστήριξη στις τρεις γυναίκες. 

«Επικροτούμε τις ενέργειες της Freedom Charity και συνεργαζόμαστε μαζί της για να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που φαίνεται ότι κρατούνταν επί περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της μονάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων Κέβιν Χάιλαντ. «Ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους αναγκαστικούς γάμους και το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια και οδήγησε στη διάσωσή τους», πρόσθεσε.

Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...