Ψητό τυρί χαλούμι με βινεγκρέτ από λάϊμ και κάπαρη

<p><span style="font-size: medium;">Το χαλούμι θεωρείται ως το κατεξοχήν κυπριακό τυροκομικό προϊόν. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλές ορεκτικό σε διάφορες κουζίνες του κόσμου. Η προτίμησή του οφείλεται κυρίως στη μοναδική γεύση και στη μακριά συντήρησή του στο ψυγείο. Παρακάτω ακολουθεί μία συνταγή για να αποδώσετε στην κουζίνα σας τη γεύση της Μεγαλονήσου.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">300 γρ. τυρί χαλούμι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κ.σ.  αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Για το ντρέσινγκ</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">χυμός και ξύσμα από 1 λάϊμ</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κ.σ.  ξίδι λευκού κρασιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουτ. σούπας κάπαρη, στραγγισμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κ.γ. σπόροι μουστάρδας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κολίανδρου</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Για το γαρνίρισμα </strong></span><br /><span style="font-size: medium;">Μερικά κλαράκια κολίανδρου</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: medium;">Πρώτα, σκουπίστε το τυρί με <strong>χαρτί</strong> κουζίνας. Έπειτα, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε το σε οχτώ φέτες, μαζί με τις άκρες.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Τώρα <strong>αλευρώστε</strong> τα.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Ετοιμάστε το <strong>ντρέσινγκ</strong> χτυπώντας όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μικρό μπολ.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Όταν θα σερβίρετε το χαλούμι, θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό βάλτε το τυρί στο τηγάνι – η κάθε πλευρά θέλει 1 λεπτό για να μαγειρευτεί, ώστε μέχρι να βάλετε και το τελευταίο κομμάτι, είναι ώρα να γυρίστε το πρώτο.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Πρέπει να <strong>ροδίσουν</strong> καλά και από τις δύο πλευρές.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Σερβίρετέ τα σε ζεστά πιάτα, περιχύστε από πάνω το ντρέσινγκ και γαρνίρετε με κλαράκια κολίανδρου.</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">Συνοδεύεται με ελαφρώς ψημένη πίτα ή ψωμί με σουσάμι.</span></li>
</ul>

Σχετικά άρθρα