Νόστιμες μελιτζάνες με παρμεζάνα

<p><span style="font-size: medium;">Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μια από τις προτάσεις του Έκτορ Μποτρίνι, από το νέο του βιβλίο <a href="http://www.flowmagazine.gr/article/view/mageiras_ginesai/category/culture" target="_blank">«Μάγειρας γίνεσαι»</a>των εκδόσεων Λιβάνη. Όπως λέει και ο ίδιος στόχος του βιβλίου είναι να προτείνει στους αναγνώστες «μια νόστιμη και τίμια μαγειρική για το σπίτι». Επιλέξαμε μια συνταγή που νομίζουμε ότι αντιπροσωπεύει επάξια αυτό τον ασυνήθιστο χαρακτηρισμό μαγειρικής. Μια πρόταση γεύσης πολύ γνώριμη στους Έλληνες και πολύ εύκολη στη δημιουργία της.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>ΥΛΙΚΑ</strong></span></p>
<ul>
<li><span style="font-size: medium;">3 μελιτζάνες</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">200γρ. αλεύρι</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">400γρ. παρμεζάνα, τριμμένη</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">200γρ. πεκορίνο,  τριμμένο</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">300γρ. σάλτσα ντομάτας</span></li>
<li><span style="font-size: medium;">ηλιέλαιο για τηγάνισμα</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Καθαρίζω τις μελιτζάνες. Με ένα λεπτό μαχαίρι με σχηματίζω στη φλούδα τους σχήμα ζέβρας. Αφαιρώ, δηλαδή, μία λωρίδα φλούδας και μία όχι. Τις κόβω κατά μήκος σε φέτες ή κατά πλάτος σε ροδέλες , πάχους 1 εκατοστού. Τις βάζω μέσα σε νερό με ψιλό αλάτι, για 1 ώρα περίπου, για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζω, τις περνάω από το αλεύρι και τις τηγανίζω στο ηλιέλαιο  φροντίζοντας να γίνουν λίγο  τραγανές. Τις βγάζω, στραγγιστές από το λάδι, τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις απλώνω σε μία στρώση  σε ένα ταψί. Από πάνω απλώνω μια δεύτερη στρώση με σάλτσα ντομάτας και από πάνω μία στρώση με το πεκορίνο ,την παρμεζάνα και την μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία τουλάχιστον για 1 φόρα ακόμα. Ψήνω στο φούρνο στους 180 C για 10-15 λεπτά και στο τέλος τις περνάω για λίγο στο γκριλ ώστε να γκρατιναριστούν. Τρώγονται και κρύες.</span></p>

Σχετικά άρθρα