Αρνίσια σουβλάκια με δυόσμο και γιαούρτι

22 Νοεμβρίου 2013

Σπιτικά σουβλάκια από αρνίσιο μπούτι με γεύσεις και αρώματα δυόσμου. Θέλει χρόνο, κυρίως για αναμονή στη μαρινάδα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Η πικάντικη και έντονη γεύση

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό (χωρίς κόκκαλο) Αρνί μπούτι

1/2 φλιτζάνι άπαχο Γιαούρτι

2 κουταλιές φρέσκος ψιλοκομμένος Δυόσμος

1 μέτρια Κόκκινη πιπεριά

4 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο

2 κουταλιές Χυμός λεμονιού

2 κουταλιές Σως δυόσμου  (mint sauce – στα σούπερ μάρκετ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόψτε το μπούτι του αρνιού σε κύβους 3 εκ.
  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σως, το γιαούρτι, το σκόρδο και το χυμό. Ρίξτε τους κύβους αρνιού και ανακατέψτε και πάλι.
  • Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Κόψτε την πιπεριά κομμάτια 3 εκ.
  • Περάστε το αρνί και την πιπεριά σε 8 ξύλινα καλαμάκια και πασπαλίστε τα με το δυόσμο.
  • Βάλτε τα σουβλάκια πάνω σε ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος (ή σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι) και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω και να ψηθούν μέσα όσο θέλετε.
  • Σερβίρετέ τα με επιπλέον ψιλοκομμένο δυόσμο.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ