Τι να κάνω αν πονάνε οι φρονιμίτες μου;

25 Νοεμβρίου 2013

Αναγνώστρια μας έθεσε το εξής ερώτημα: 

"Που και που με πιάνει πόνος στους φρονιμίτες. Έχει σχεδόν βγει, αλλά όταν με πιάνει πόνος, είναι σχεδόν αφόρητος, δεν μπορώ να φάω, μέχρι και πονοκέφαλο έχω. Ο γιατρός μου είχε πει να μην τους βγάλω ακόμη μέχρι να βγουν τελείως. Τι μπορώ να κάνω για να μην πονάω, μέχρι να τους βγάλω? Ευχαριστώ πολύ."

Την απάντηση μας έδωσε η κ. Παπαδέλλη Ναταλία, οδοντίατρος:

" Απο την περιγραφη καταλαβαινω οτι προκειται για ημιεγκλειστους τριτους γομφιους(φρονιμητες).Για καλυτερη εκτιμηση της καταστασης τους θα πρεπει να γινει πανοραμικη ακτινογραφια και να αξιολογηθει απο εναν ειδικο ορθοδοντικο ή και γναθοχειρουργό.Στο μεσοδιαστημα γεμιστε μια συριγγα μιας χρησης με καποιο αντισηπτικο( πχ listerin) και στη συνεχεια τοποθετηστετε στην επιφανεια του δοντιου που βλεπετε και με πιεση διοχετευστε το υγρο κατω απο το ουλο."


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
καρα***** ****
12:27 Τετάρτη 29/03/2017
Καλησπέρα κατα καιρούς με πονάν οι φρονιμίτες γιατί βγαινουν προς τα έξω Εδώ και 2 μέρες με έχει πιάσει πάλι ο πόνος και έχει πρηστεί η μια πλευρά μου Τι μπορώ να κάνω να πάρω παυσίπονο αντιβιοτικόΒρίσκομα στο εξωτερικό και είναι δυσκολο να βρω κάποιον οδοντίατρο με Ευρωπαική κάρτα υγείας Ευχαριστώ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ