Μπουρεκάκια μελιτζάνας με γραβιέρα και σάλτσα ντομάτας

26 Νοεμβρίου 2013

Ένας πολύ καλός και υγιεινός τρόπος για να βάλετε τη μελιτζάνα στη διατροφή σας. Η μελιτζάνα μας δίνει πολλές φυτικές ίνες και περιέχει συστατικά που προστατεύουν τα κύτταρα του εγκεφάλου.

Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
15-20 μπαστουνάκια γραβιέρα

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο αλάτι για ½ ώρα. Έπειτα ξεπλένουμε καλά, τις αραδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι πολτοποιημένα. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε. Παίρνουμε μια ροδέλα μελιτζάνας, τοποθετούμε στο εσωτερικό της 1 μπαστουνάκι γραβιέρα και τυλίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένας κύλινδρος. Τον τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες και το τυρί. Πάνω από τα ρολλάκια περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ξαναβάζουμε στο φούρνο (αφού έχει κάνει προθέρμανση) στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ