Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

<p><span style="font-size: medium;">Η παράδοση στο πιάτο σας. Νόστιμο, γευστικό και με αγνά υλικά..</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά</strong></span><br /><span style="font-size: medium;">1½ κιλό αρνί κομμένο σε μερίδες</span><br /><span style="font-size: medium;">12 αγκινάρες καθαρισμένες και τριμμένες με λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι, πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κ.σ. μαργαρίνη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι</span><br /><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη και σοτάρετε τις μερίδες από το αρνάκι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις κρατάτε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τις αγκινάρες και το Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι, τα σοτάρετε καλά, αλατίζετε, πιπερώνετε και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Μαγειρεύετε το αρνάκι για 35-40 λεπτά. Το μεταφέρετε μέσα σε ένα ταψί του φούρνου και ανάμεσα στις μερίδες βάζετε τις αγκινάρες με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Χτυπάτε με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι και το αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Προσθέτετε και τα αυγά και όση σάλτσα έχει μείνει από την κατσαρόλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνετε με το μείγμα το αρνί και τις αγκινάρες φροντίζοντας να τα καλύψετε όλα .Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς. Το σερβίρετε ζεστό.</span></p>

Σχετικά άρθρα