Σπιτική πανακότα σοκολάτα με χαμηλά λιπαρά

<p><span style="font-size: medium;">Αν είστε σε δίαιτα ή προσέχετε τη διατροφή σας και θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, σας έχουμε τη λύση. Με λίγα λιπαρά και θερμίδες που δεν ξεπερνούν τις 150 ανά μπολάκι.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;"><strong>Υλικά για 6 μπολάκια</strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">1 λίτρο γάλα χαμηλών λιπαρών και 1 φλιτζάνι</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας κακάο</span><br /><span style="font-size: medium;">3 βανίλιες σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">7 φύλλα ζελατίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">Σιρόπι καραμέλα για το γαρνίρισμα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Εκτέλεση</strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κακάο. Μόλις διαλυθούν ρίχνουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης ώστε και αυτά να διαλυθούν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι το μίγμα μας να πάρει μία βράση και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε μπολάκια και μόλις σταματήσουν να αχνίζουν τα βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο. Αφήνουμε να παγώσουν για 2-3 ώρες και όταν θελήσουμε να τα σερβίρουμε προσθέτουμε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι καραμέλας (του εμπορίου ή αν θέλετε σπιτικό).</span></p>

Σχετικά άρθρα