Υπάρχουν προφυλακτικά που δεν σπάνε;

26 Νοεμβρίου 2013

Μπορεί να θεωρείται η ασφαλέστερη μέθοδος αντισύλληψης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επιστήμονες έχουν σταματήσει τις προσπάθειες να το καταστήσουν ακόμη πιο ασφαλές και λειτουργικό.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ εργάζονται για τη δημιουργία του πρώτου προφυλακτικού από γραφένιο, με χρηματοδότηση -100.000 δολ. - από το Ίδρυμα Γκέιτς

Αν και το προφυλακτικό έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας αντισύλληψης που αγγίζει το 98% και προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, οι επιστήμονες επιχειρούν να το κάνουν ακόμη πιο ασφαλές και λειτουργικό, δημιουργώντας το πρώτο προφυλακτικό από γραφένιο.

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ επιχειρούν να καταστήσουν τα προφυλακτικά ακόμη πιο ανθεκτικά, ασφαλή και λεπτά. Στην κατεύθυνση αυτή, εργάζονται για τη δημιουργία του πρώτου προφυλακτικού από γραφένιο.

Εκτός από εξαιρετικά ανθεκτικό και λεπτό, καθώς θα έχει το «πάχος» ενός μόλις ατόμου, το νέο προφυλακτικό θα είναι και υψηλά αγώγιμο, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη καλύτερη αίσθηση στη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Εξάλλου, το γραφένιο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλου είδους εφαρμογές, όπως ακουστικά, αισθητήρες κάμερας και τσιπ υπολογιστών.

Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες των ερευνητών χρηματοδοτούνται με το πόσο των 100.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Γκέιτς, που επιδεικνύει ενδιαφέρον στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών γύρω από τα προφυλακτικά.

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ