Αναβρασμός στο χώρο της υγείας λόγω απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΠΥ

26 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους καθώς έχουν  παραλύσει όλες οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, αφού διοικητικό, υγειονομικό προσωπικό και οι γιατροί του Φορέα  έχουν προκηρύξει, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις.

Έτσι μέχρι  την ερχόμενη εβδομάδα θα παραμείνουν κλειστές οι διοικητικές  υπηρεσίες του Φορέα ,ενώ τα πολυαιτρεία θα  λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΟΠΥΥ  -οι οποίοι είχαν  και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας- , διαμαρτύρονται  για τις αλλαγές που ετοιμάζει  το υπουργείο στο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας .

Ένα ακόμα πεδίο μάχης, είναι  τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, τα οποία μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς  οι εργαζόμενοι σε αυτά, έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας .Μάλιστα σήμερα απέκλεισαν για κάποιες ώρες τη λεωφόρο Καβάλας..

Οι κινητοποιήσεις γίνονται εν όψει της  μεταφοράς κλινικών από το Δαφνί και το Δρομοκαίτειο, σε Δημόσια  νοσοκομεία  και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας εργαζομένων. Τις σχετικές αποφάσεις το υπουργείο Υγείας αναμένεται ν ανακοινώσει την  ερχόμενη Παρασκευή..

Πηγή: www.real.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ