Αχλαδάκια Κυθήρων

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 8 -10 μερίδες</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">700 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και τριμμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">700 γραμμάρια μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κανέλα και γαρύφαλλα τριμμένα μαζί</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το τρίμμα με την κανέλα και τα γαρίφαλα. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα. Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα το ρίχνουμε σε μία επιφάνεια και αρχίζουμε να κόβουμε από το υλικό και να πλάθουμε τα κομμάτια ώσπου να τους δώσουμε τη μορφή αχλαδιού.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη Αφήνουμε σε ένα δίσκο να κρυώσουν και να σφίξουν για τουλάχιστον 10 ώρες. Αν θέλουμε τα διακοσμούμε στο «κοτσάνι» τους με ένα κομμάτι γαρίφαλο.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα