Σουηδικά ρολά κανέλας

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">½ λίτρο φρέσκο γάλα (χλιαρό)</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φακελάκια ξηρή μαγιά</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πακέτο αλέυρι</span><br /><span style="font-size: medium;">2 πακέτα βούτυρο (225 γραμμαρίων το καθένα)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο τριμμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">χαρτάκια για πτι φουρ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη  και το 1 ½ πακέτο βούτυρο ( αφού το μαλακώσουμε) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε το αλέυρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Σχηματίζουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο ένα φλιτζάνι με ζάχαρη άχνη ανακατεύουμε την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τη ζύμη που εντωμεταξύ έχει φουσκώσει σε 4 ίσα μέρη.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε το κάθε μέρος έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα φύλλο μέτριο σε πάχος.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλείφουμε με βούτυρο το μισό φύλλο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε το καθαρό μέρος του φύλλου επάνω στο πασπαλισμένο.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε λουρίδες πάχους δύο δάχτυλα περίπου.</span><br /><span style="font-size: medium;">Παίρνουμε την κάθε λουρίδα και την δένουμε κόμπο,την τυλίγουμε με τη σκέτη ζάχαρη άχνη και τη βάζουμε σε χαρτάκια πτι φουρ.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνουμε το φούρνο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλέιφουμε με αυγό ένα ταψί, τοποθετούμε επάνω τις λουρίδες και τις βάζουμε να ψηθούν στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα