Φτιάξτε ένα γερμανικό γλυκό: Lebkuchen!

27 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1,2 κιλά αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
Μισή κουταλιά του γλυκού σόδα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από μισό λεμόνι
1/4 φλιτζάνι σκούρα μελάσα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπερόριζα
Μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό

 

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μέλι με τη μελάσα και τα καρυκεύματα ώστε να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, τα αμύγδαλα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη σόδα στο ζεστό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το αυγό. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.

Σκεπάζουμε και φυλάμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Κόβουμε με κουπάτ διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 12 λεπτά. Αν θέλουμε τα στολίζουμε με γλάσο.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ