Πουτίγκα με σταφίδες και σως bourbon

27 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη σως bourbon
60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ουίσκι μπέρμπον

Για τη πουτίγκα
1 τσουρέκι ψιλοκομμένο
4 κούπες γάλα
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σταφίδες ( βουτυγμένες σε 1/4 φλιτζανιού μπέρμπον )
1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

 

 

 

Εκτέλεση

Για τη σως bourbon
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να πήξει .  Χτυπήστε ελαφρά προσθέτοντας το μπέρμπον. Αφαιρέστε από την εστία. Χτυπήστε ελαφρά πριν το σερβίρετε  Η σάλτσα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδες.

Για τη πουτίγκα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μουλιάστε το τσουρέκι στο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα μαζί. Προσθέστε τις σταφίδες.

Βουτυρώστε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνουμε στο μίγμα από το τσουρέκι και το ψήνουμε  για 35-45 λεπτά, μέχρι να πήξει .
Σερβίρετε με τη σάλτσα μπέρμπον και σερβίρουμε.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace