Πουτίγκα με σταφίδες και σως bourbon

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως bourbon</span><br /><span style="font-size: medium;">60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 αυγό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ουίσκι μπέρμπον</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη πουτίγκα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 τσουρέκι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 κούπες γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές σούπας εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι σταφίδες ( βουτυγμένες σε 1/4 φλιτζανιού μπέρμπον )</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα</span><br /><span style="font-size: medium;">3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη σως bourbon</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το αυγό, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να πήξει .  Χτυπήστε ελαφρά προσθέτοντας το μπέρμπον. Αφαιρέστε από την εστία. Χτυπήστε ελαφρά πριν το σερβίρετε  Η σάλτσα πρέπει να είναι λεία και κρεμώδες.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τη πουτίγκα</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μουλιάστε το τσουρέκι στο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη κανέλα μαζί. Προσθέστε τις σταφίδες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Βουτυρώστε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνουμε στο μίγμα από το τσουρέκι και το ψήνουμε  για 35-45 λεπτά, μέχρι να πήξει .</span><br /><span style="font-size: medium;">Σερβίρετε με τη σάλτσα μπέρμπον και σερβίρουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα