Ρυζόγαλο για διαβητικούς

27 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ρυζιού μακρύκοκο
4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού Σπλέντα (Σοκαρζόλη υποκατάστατο ζάχαρης)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι σταφίδες

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βράζετε τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου και μετά το στραγγίζετε.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη σπλέντα. Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει την πρώτη βράση. Προσθέστε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και το ρύζι χυλώσει, περίπου 30 λεπτά Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Προσθέστε τις σταφίδες . Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνετε το ρυζόγαλο σε ένα κεραμικό ταψάκι και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε κρύο.

* Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Αν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Θερμίδες 170
Νάτριο 85 μιλιγκράμ
Υδατάνθρακες 36 γραμμάρια
Φυτικές ίνες 1 γραμμάριο
Πρωτεΐνη 7 γραμμάρια
Χοληστερόλη 0 μιλιγκράμ

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ