Ρυζόγαλο για διαβητικούς

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 6-8 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">2 φλιτζάνια νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">1 φλιτζάνι ρυζιού μακρύκοκο</span><br /><span style="font-size: medium;">4 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι τσαγιού Σπλέντα (Σοκαρζόλη υποκατάστατο ζάχαρης)</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζάνι σταφίδες</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βράζετε τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου και μετά το στραγγίζετε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και τη σπλέντα. Ζεσταίνετε το γάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και πάρει την πρώτη βράση. Προσθέστε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και το ρύζι χυλώσει, περίπου 30 λεπτά Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τις σταφίδες . Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά .</span><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ρίχνετε το ρυζόγαλο σε ένα κεραμικό ταψάκι και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει, πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε κρύο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">* Η συνταγή είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Αν ακολουθείτε κάποιο συγκεκριμένο διαιτολόγιο συμβουλευτείτε τον διαιτολόγο σας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;"><strong>Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα</strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Θερμίδες 170</span><br /><span style="font-size: medium;">Νάτριο 85 μιλιγκράμ</span><br /><span style="font-size: medium;">Υδατάνθρακες 36 γραμμάρια</span><br /><span style="font-size: medium;">Φυτικές ίνες 1 γραμμάριο</span><br /><span style="font-size: medium;">Πρωτεΐνη 7 γραμμάρια</span><br /><span style="font-size: medium;">Χοληστερόλη 0 μιλιγκράμ</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα