Παραδοσιακές δίπλες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκάλι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 πορτοκάλι(θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 αυγά</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια γάλα</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα</span><br /><span style="font-size: medium;">λίγο επιπλέον ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις δίπλες</span><br /><span style="font-size: medium;">για το σιρόπι και το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια νερό</span><br /><span style="font-size: medium;">500 γραμμάρια ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: medium;">μέλι</span><br /><span style="font-size: medium;">ξύσμα πορτοκαλιού</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για να φτιάξουμε το σιρόπι με το οποίο θα εμπλουτίσουμε τη γεύση του γλυκού,βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500 γραμμάρια νερό και 500 γραμμάρια ζάχαρη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Σε 2 λεπτά το σιρόπι είναι έτοιμο.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 200 γραμμάρια γάλα, 200 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι,200 γραμμάρια ελαιόλαδο και 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.</span><br /><span style="font-size: medium;">Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ με το γάντζο.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα,σταματάμε το χτύπημα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε 2 αυγά, 1.300 γραμμάρια αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αρχίζουμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 20 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στο χρονικό αυτό σημείο,χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκατοστό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Κόβουμε τη ζύμη με το μαχαίρι σε λωρίδες στο μέγεθος μιας δίπλας.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε τις δίπλες μέσα και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ενώ τις τηγανίζουμε,χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα,διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν ψηθούν,τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο μπορούμε και να τις τυλίξουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αυτό γίνεται για να στραγγίξουν και να φύγει το πολύ λάδι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Όταν στραγγίξουν,τις βουτάμε στο σιρόπι και τις τοποθετούμε ξανά σε πιατέλα για να τις σερβίρουμε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Πριν τις σερβίρουμε,ρίχνουμε από πάνω μέλι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα