Εύκολη τάρτα βύσσινο

27 Νοεμβρίου 2013

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 δόση βανίλια
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
Ένα κατεψυγμένο φύλλο για τάρτες
2 κουταλιές αμυγδαλόψιχα φιλέ
βούτυρο
1 κιλό βύσσινα
250 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά

 

 

 

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε το φύλλο και ταυτόχρονα με λίγο βούτυρο αλείφετε ένα ταψί για τάρτες διαμέτρου 22 εκ.
Ρίξτε το φύλλο πάνω στη φόρμα και τρυπήστε το μ’ ένα πιρούνι, σκεπάστε το μ’ ένα δίσκο από χαρτί για φούρνο, ρίξτε πάνω ξερά φασόλια και ψήστε την τάρτα για 15-20 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Πλένετε τα βύσσινα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε το κουκούτσι μαζεύοντας το χυμό που στάζει.
Ρίξτε σ’ ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

Προσθέστε τα βύσσινα και το χυμό τους και ανακατέψτε.
Στρώστε τη γέμιση στην τάρτα και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Βγάλτε την απ’ το φούρνο, ρίξτε πάνω την αμυγδαλόψιχα φιλέ καβουρδισμένη και σερβίρετέ τη χλιαρή.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ