Μοσχαράκι φούρνου με καρότα και κόκκινο κρασί

7 Ιανουαρίου 2013


Μία πολύ νόστιμη συνταγή για το οικογενειακό σας τραπέζι προτείνει ο σεφ Γιώργος Λέκκας. Μοσχαράκι στο φούρνο που μπορείτε να το  συνδυάσετε με λαχανικά, πουρέ,πατάτες φούρνου ή ρύζι . Έίναι ένα φαγητό που πάει με όλα.

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 2-2 ½ ώρες

 

Υλικά

1 κιλό βοδινό κρέας κομμένο σε κύβους 3 εκ.(μπούτι ή σπάλα)

3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους

4 καρότα κομμένα σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

3 φλιτζάνια τσαγ ζωμό κρέατος

1 φλ.τσαγ καρσί κόκκινο

1 κ.σ σάλτσα σόγιας

1 κ.γλ μουστάρδα

5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών. Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίξτε τα κομμάτια κρέατος, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.Βάλτε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρέας σε 3 παρτίδες. Βγάλτε κάθε παρτίδα κρέας και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Χαμηλώστε την φωτιά στο τηγάνι και προσθέστε λίγο λάδι,το κρεμμύδι, το καρότο και αφήστε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίστε με αλεύρι τα λαχανικά και ανακατέψτε με μια κουτάλα. Ρίξτε σιγά σιγά το ζωμό, την σάλτσα σόγιας, την μουστάρδα, τα βότανα και τα ανακατέψτε μέχρι να πάρει μια βράσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, και αδειάστε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα. Ρίξτε το κρασί Με μια κουτάλα ανακατέψτε τα υλικά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° Cαντιστάσεις πάνω κάτω. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και βάλτε την στο φούρνο. Ψήστε για 2 ½ ώρες μέχρι το κρέας να είναι μαλακό. Ανακατέψτε με την κουτάλα κάθε 40 λεπτά και προσθέστε νερό αν χρειαστεί ώστε να καλύπτονται τα υλικά. Αφήστε το κρέας μέχρι να είναι πολύ τρυφερό και να έχουν μείνει λίγα υγρά.Βγάλτε και σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή βραστά λαχανικά.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ