Σήμερα δικάζεται ο Γαβαλάς

29 Νοεμβρίου 2013

Προθεσμία για να δικαστεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος συνελήφθη για έκτη φορά για χρέη προς το Δημόσιο.

Η νέα υπόθεση, για την οποία ο σχεδιαστής εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Ασφάλεια, καθώς υπήρχε ένταλμα σε βάρος του, αφορά χρέη ύψους 712.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων ποσό 120.000 από μη απόδοση ΦΠΑ, ποσό 348.000 ευρώ από φόρο εισοδήματος, ποσό περίπου 15.000 ευρώ από τέλη ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για το κτίριο στην Κάντζα και ποσά από μη καταβολή Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Ο σχεδιαστής έχει παραμείνει προσωρινά κρατούμενος για χρέη στο δημόσιο σχεδόν 15 μήνες, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή 7 ετών με αναστολή και από Πλημμελειοδικείο σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Ο σχεδιαστής, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Παγορόπουλο, έχει καταθέσει προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια, μέσω των οποίων αμφισβητείται το συνολικό ύψος του χρέους, που ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη έχει προσφέρει το ακίνητό του στην Κάντζα, η αξία του οποίου έχει εκτιμηθεί σε 33,7 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή των χρεών του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη για την αγορά του ακινήτου, διαδικασία όμως που, όπως σημειώνει η πλευρά Γαβαλά, δεν προβλέπεται από το σχετικό νομικό πλαίσιο για ανάλογες περιπτώσεις. Επιπλέον υπάρχει δέσμευση της ακίνητης περιουσίας του από την Αρχή για την καταπολέμηση νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...