Σχέσεις: Γιατί άλλαξε ξαφνικά συμπεριφορά, με απατά;

29 Νοεμβρίου 2013

Το να βιώνει μια γυναίκα τη διαφορετική και ξαφνική συμπεριφορά του συντρόφου είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί.  Η γυναίκα πρέπει να σκεφτεί ότι ο σύντροφός της με αυτή τη συμπεριφορά προσπαθεί να της δείξει με ανορθόδοξο τρόπο την κρίση που περνάει η σχέση τους και ότι δεν είναι ικανοποιημένος από μερικά στοιχεία της σχέσης.

Γράφει η  Συμβουλευτική Ψυχολόγος Dr. Τζίνα Θανοπούλου, Ph.D. ,Ed. M Harvard University

Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής  Μαθησιακών Δυσκολιών του ISAInternational School of Athens

Ίσως ο σύντροφος προσπαθεί να εκφράσει ότι δεν καλύπτονται οι ψυχολογικές ή οι σεξουαλικές ανάγκες του στη σχέση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα.  

ΑΡΑΓΕ  Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ  ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΝ  ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ, ΥΠΑΡΞΙΑΚΕΣ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ  ) ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΡΟΦΟΥ ΤΗΣ , ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ; 

Ακόμα και αν δεν υπάρχουν πρακτικά/ οικονομικά προβλήματα στη σχέση που στην εποχή μας είναι δύσκολο γιατί όλοι βιώνουμε περίοδο οικονομική για να κρατηθεί μια σχέση επιτυχημένη και υγιής χρειάζεται ουσιαστική ψυχολογική δουλειά και προσπάθεια επαναπροσέγγισης!

Είναι φυσικό μετά από χρόνια συμβίωσης, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους να αλλάζουν, ο αρχικός έρωτας και ενθουσιασμός μετατρέπεται σε ώριμη αγάπη και συντροφικότητα όταν τα άτομα είναι συνειδητοποιημένα σε κάθε φάση ζωής τους και έχουν κάνει ψυχολογική δουλειά αυτό συμβαίνει ήρεμα και φυσιολογικά.

Η ΣΧΕΣΗ  ΤΟΤΕ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ , ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ , ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ  ΟΙ  ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,  ΚΑΙ  ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ.  ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ,  ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ.

Με προσοχή ενδιαφέρον και χρόνο μπορούν να παρατηρηθούν τα δείγματα απομάκρυνσης του συντρόφου (άνδρα ή και γυναίκας) και να αναζητηθεί βοήθεια ώστε να γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές. Δυστυχώς όμως πολλές φορές επιλέγουμε να μη βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε έγκαιρα αυτό που μας πονάει.  

Άμεσα πρέπει να ζητηθεί η στήριξη και καθοδήγηση ενός συμβούλου γάμου όπου ια μπορέσει το ζευγάρι να μοιραστεί προβληματισμούς και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του. Επαναπροσδιορισμός δε σημαίνει αναγκαστικά διάλυση σημαίνει καινούργιο ξεκίνημα.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ !

ΑΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ  ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ  ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ  ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ .

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...