Γιατί κάποιες γυναίκες προτιμούν τους δεσμευμένους;

29 Νοεμβρίου 2013

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Είμαι σε μια παρέα 5 κοριτσιών. Πρόσφατα μια φίλη μας τα έφτιαξε με τον πρώην της άλλης. Έχει δημιουργηθεί μια πολύ άσχημη κατάσταση στην παρέα. Εγώ προσωπικά νιώθω άβολα να βγω με την φίλη αυτή φοβάμαι ότι η άλλη φίλη θα με κριτικάρει. Βλέπετε είναι ακόμα συναισθηματικά δεμένη μαζί του. Αναρωτιέμαι γιατί μια γυναίκα επιλέγει τον άνδρα είτε πρώην είτε νυν της άλλης. Γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν το έχω συζητήσει ακόμα μαζί της αναλυτικά είναι πολύ πρόσφατο γεγονός. Σας ευχαριστώ.  

Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.

Εδώ υπάρχει μια κατάσταση δύσκολη όπου η διπλωματία δεν περνάει πολύ δηλαδή να βγούμε όλοι μαζί. Και τίθεται το δίλημμα, τι θα γίνει θα βγούμε με τη μία ή με την άλλη φίλη;  Αυτό που πρέπει να κάνει η κοπέλα είναι να παίξει το χαρτί της ειλικρίνειας να βγει με τη φίλη της τη μία την οποία αγαπά και αν η άλλη φίλη την πάρει τηλέφωνο την ώρα που έχουν βγει μαζί να δηλώσει πόσο αγαπά και εκτιμά την κάθεμία και βέβαια ότι οι επιλογές που κάνουν δεν την αφορούν άμεσα. Τη σέβομαι και γι αυτό και βγαίνω μαζί της και κάποια άλλη στιγμή θα βγω με σένα. Να μην μπει στο παιχνίδι του ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Οι φίλες σαν μια ομάδα πρέπει να ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση αυτό το φαινόμενο με το να μην μπουν στη διαδικασία να ηθικολογήσουν και να κριτικάρουν. Τώρα κάτι που με ρωτούν συνέχεια είναι γιατί μια γυναίκα πάει και παίρνει τον άνδρα του άλλης.

Γιατί υπάρχει έντονο το στοιχείο του απαγορευμένου σε αυτές τις περιπτώσεις. Και αν ο άνδρας που θέλει και η φίλη διαλέξει εκείνη, θα σκεφτεί «Δεν διάλεξε εμένα τυχαία. Με διάλεξε έναντι μιας φίλης που έχω πολλά κοινά άρα; Εγώ είμαι καλύτερη» Οπότε η φίλη μου εμένα είναι λιγότερη από μένα στα μάτια μου. Από όσα έχω ακούσει οι σχέσεις αυτές δεν πολυκρατάνε. Γιατί υπάρχει μια ανασφάλεια στην πηγή τους: Θέλω σαν γυναίκα μια επιβεβαίωση, περιμένω ότι κάποια στιγμή θα μου τη φέρουν οπότε κάποια στιγμή εγώ θα τη φέρω στους άλλους. Δεν καταφέρνουμε πολλές φορές να δεχτούμε ότι θα προτιμήσουν κάποιον άλλον από εμάς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει αναγκαστικά να μπούμε σε σύγκριση. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ο πρ***** ****
21:18 Σάββατο 30/11/2013
Ωραία το λέει ο ψυχολόγος θεραπευτής τι να πει ο άνθρωπος εγώ όμως θα σας δώσω την αληθινή απάντηση στο ερώτημά σας httpwwwborogr35223giatikapoiesgynaikestaftiaxnoynmedesmeymenoys άσχετα αν δεν δημοσιευτεί ποτέ Επειδή όλες οι γυναίκες είστε μεγάλες πουτάνες γι αυτό και για κανέναν άλλο λόγο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ