'Ερχεται σε 6 μήνες το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δείτε πως θα πληρώνουμε

1 Δεκεμβρίου 2013

Ξεχάστε τα χάρτινα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε έξι μήνες έρχονται τα ηλεκτρονικά.

Ακόμα θα κατασκευαστούν κιγκλιδώματα στους σταθμούς του μετρό.

Αυτή θα  είναι η καλύτερη λύση για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης και την τόνωση των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι κλασικοί έλεγχοι έχουν αμφισβητήσιμη αποτελεσματικότητα.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι η λαθρεπιβίβαση κοστίζει κάθε χρόνο στον OAΣA περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έξι μήνες θα έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αλλά και στα λεωφορεία οι ειδικές μπάρες που θα εξασφαλίζουν την είσοδο στο μέσο μόνο σε περίπτωση που ο επιβάτης κατακυρώσει το αντίτιμο του εισιτηρίου με τη νέα ηλεκτρονική κάρτα.

Μάλιστα η εγκατάσταση των ειδικών κιγκλιδωμάτων στο μετρό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Ιούνιο του 2014, ενώ στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση στα λεωφορεία.

Πως θα πληρώνουμε

Tο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορούμε να το πληρώνουμε και μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου με SMS.
Mάλιστα, μόνο για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια με SMS, ενώ σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν τα κινητά τους.

H κάρτα κομίστρου θα μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, καθώς θα επαναφορτίζεται με πίστωση ίσης χρηματικής αξίας.

Με το που θα εγκατασταθούν μπάρες σε μετρό και ηλεκτρικό «κλειδώνουν» έσοδα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ την ημέρα στους αστικούς σιδηροδρόμους των Aθηνών.

Oι επιβάτες θα ακυρώνουν τα εισιτήρια σε ψηφιακό, τερματικό μηχάνημα στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, ενώ στο μετρό και στον ηλεκτρικό θα «χτυπάνε» την κάρτα τους τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο των σταθμών.

Mάλιστα, οι έλεγχοι των εισιτηρίων θα γίνονται με ειδική φορητή συσκευή, η οποία θα διαπιστώνει την εγκυρότητα και την πιστωτική επάρκεια της «έξυπνης κάρτας».

O συνολικός εξοπλισμός του έξυπνου εισιτηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα περιλαμβάνει αυτόματα μηχανήματα πώλησης, φορητά τερματικά, εξοπλισμό έκδοσης, πώλησης και επαναφόρτισης, πύλες εισόδου και εξόδου, επικυρωτικές συσκευές και εξοπλισμό οχημάτων και κινητές συσκευές ελέγχου.

 Πηγή: www.madata.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ANAS***** ****
23:20 Κυριακή 1/12/2013
εχω ενα οικογενειακο κομμωτηριο με παρα πολλα προβληματα οικονομικα λογω κρισηςεχτες εχα εφοδο απο την ΑΕΠΙ για το ραδιοφωνο και μονο που ακουγα και θελουν να πληρωσω 75 ευρω σε 10 μερες αλλιως σε πιθανο ελεγχο θα μου βαλουν προστιμο 150 ευρωαυτα για το 2013 που ληγει σε 1 μηνα και αλλα τοσα για 2014τι να κανω ειναι παρανομο το να ακους ραδιο μαλλον στην σημερινη εποχη της ΤΡΟΙΚΑς
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...