Διπλό χτύπημα για ΔΕΚΟ-Τράπεζες

2 Δεκεμβρίου 2013
Την πλήρη εφαρμογή της άρσης της μονιμότητας με απώτερο στόχο τις απολύσεις σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, αλλά και την κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία, εκτός από τον ιδιωτικό τομέα, και στο Δημόσιο φαίνεται να ζητεί μετ’ επιτάσεως μέσω εγγράφων η τρόικα. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα εστιάσει στην επίλυση και τη διευθέτηση εργασιακών ζητημάτων που λειτουργούν ανασταλτικά τόσο στη μείωση του δημοσίου τομέα όσο και στην προσέλκυση φθηνού, ευέλικτου και καταρτισμένου εργατικού δυναμικού για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα. Παράλληλα, σε δεύτερο χρόνο φαίνεται ότι περνούν ενδεχόμενες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εγείρουν αντιρρήσεις και ζητούν εξηγήσεις και αλλαγές για τη διατήρηση της προστασίας ομάδας «παλιών» εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, προκειμένου να καταργηθεί στην πράξη η μονιμότητά τους. Παρά το γεγονός ότι με τη διάταξη του άρθρου 5 της ΠΥΣ 6/2012, από 14/2/2012, οι συμβάσεις εργασίας εργαζομένων που λήγουν με τη συμπλήρωση ορίου ηλικίας ή με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης νοούνται ως συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Επομένως, δεν ισχύει η μονιμότητά τους και μπορεί να απολυθούν. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews
                      
Πηγή: www.real.gr 

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...