Κρουασάν με μανιτάρια και τυρί

2 Δεκεμβρίου 2013

Και επειδή αρκετοί είχαν την εντύπωση ότι το κρουασάν είναι γαλλικής προέλευσης, ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στη Βιέννη το 1683. Οι Βιεννέζοι μετά από πολύμηνη πολιορκία των Οθωμανών ανασυντάσσονται και τους νικούν. Οι αρτοποιοί γιορτάζουν το γεγονός ζυμώνοντας αφράτα γλυκά ψωμάκια στο σχήμα της σημαίας του Ισλάμ την ημισέληνο χλευάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον εχθρό. Το κρουασάν το τελειοποίησαν αργότερα οι Γάλλοι, όταν το έφερε στη γαλλική αυλή η Μαρία Αντουανέτα. Αυτά λοιπόν σε αδρές γραμμές για την ιστορία της καταγωγής του περίφημου κρουασάν.

Το κρουασάν μπορεί να συνοδευτεί με κάτι γλυκό ή με κάτι αλμυρό. Σήμερα, εμείς βάλαμε  τη φαντασία να δουλέψει για εσάς και σας προτείνουμε το συνδυασμό του με μανιτάρια και τυρί. Σε περίπτωση όπου δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι φρεσκοψημένα κρουασάν, προμηθευτείτε κατεψυγμένα.

Υλικά:

8 μεγάλα έτοιμα κρουασάν
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια
2 λιαστές ντοματούλες, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
30 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Κόβετε τα κρουασάν στη μέση.
  •  Ζεματάτε τα κρεμμυδάκια 3' σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα στραγγίζετε καλά.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μοιράζετε τα λαχανικά στα μισά κρουασάν και σκορπίζετε ανάμεσα τις λιαστές ντοματούλες.
  • Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και το αλατοπίπερο και απλώνετετο μείγμα στα κρουασάν.
  • Ψήνετε στο φούρνο 6'-7' στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα κρουασάν και σερβίρετε.

Πηγή: flowmagazine
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ