Θλίψη: Κλαίω με το παραμικρό χωρίς λόγο... Γιατί;

2 Δεκεμβρίου 2013

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Καλησπερα τον τελευταιο καιρο δεν ξερω τι με εχει πιάσει. Κλαιω με το παραμικρό και χωρίς λόγο πολλές φορές συγκατοικώ με τον σύντροφό μου και αφού φύγει για την δουλειά πολλές φορές κλαίω απως εγινε και πρινΗ σχεση μας παει πολυ καλα δεν εχω κανενα προβληματο μονο που μπορω να πω σαν προβλημα ειναι πως δεν πηγαινω καπου χωρις αυτον οταν παω γιατι δεν βγαινω καθομαι σπιτι καθαριζω μαγειρευω και παω στη σχολη μια φορα στο τοσο παω για εναν καφε με τις φιλες μου και αφτο μηπως φταιει το οτι καθομαι σε 4 τοιχους τι μου συμβαινει μηπως θελω και γω τον χρονο μου δεν ξερω

Αγαπητή αναγνώστρια, στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος- ομαδικός αναλυτής, Δημήτρης Κατσαρός.  

Τα πράγματα που βιώνει η κοπέλα στην καθημερινότητά της μπορεί να μοιάζουν να έχουν λιγότερη «γεύση» συγκριτικά με το πόσο όμορφο είναι αυτό που βιώνει μέσα στη σχέση της. Αυτό μπορεί να την αποτρέπει να κάνει άλλα πράγματα, μπορεί να σκέφτεται, τι νόημα έχει; Αφού δεν θα είναι το ίδιο όμορφα, δεν συγκρίνεται η ικανοποίηση από αυτά που έπαιρνε παλιά από διάφορες δραστηριότητές της.

Τώρα για το κλάμα συγκεκριμένα υπάρχουν δυο λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έχει το χώρο και το χρόνο της όπως λέει η ίδια και δεύτερον μπορεί και η ίδια να μην περίμενε να είναι τόσο όμορφη η σχέση της. Από ότι ακούω να λέει και η ίδια έχει μεγάλη ταύτιση με τον σύντροφό της και αυτό το πράγμα το επιδιώκει και η ίδια σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχει μειώσει και τον τρόπο και τον χρόνο ενασχόλησης με τον εαυτό της και προσπαθεί να τα μεταφέρει όλα αυτά τα θετικά στη σχέση της.  Η ένταση όμως της σχέσης, θα πρέπει να ξέρει η αναγνώστρια πως δεν απειλείται από τα πράγματα που μπορεί να κάνει για τον εαυτό της. Και ίσως αυτή η ενασχόληση μπορεί να της μειώσει τη θλίψη που νιώθει σε καθημερινή βάση. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...