Σύριζα: Aπαγόρευση στις τράπεζες να πουλούν τα κόκκινα δάνεια σε hedge funds

3 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια ανακοινώνει το πρωί σήμερα ο πρόεδρός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που μιλά στις 9.30 το πρωί στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου και το μεσημέρι στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του, θα ανακοινώσει ο ίδιος την πρωτοβουλία, η οποία τις επόμενες ημέρες θα λάβει τη μορφή νομοθετικής πρότασης.

Η πρόταση περιλαμβάνει δύο σκέλη:

Πρώτον, την παράταση του νόμου Κατσέλη για τους πλειστηριασμούς κατά ένα τουλάχιστον χρόνο. Και δεύτερον, την απαγόρευση στις τράπεζες να πουλούν τα κόκκινα δάνεια σε hedge funds.

Η αίσθηση, μάλιστα, της Κουμουνδούρου είναι πως έχει επέλθει συμβιβασμός με την τρόικα, με αποτέλεσμα όπως υποστηρίζουν τους «λεονταρισμούς» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Για την αύξηση της τιμής των διοδίων

Η Κουμουνδούρου, επίσης, προτίθεται σήμερα να θέσει θέμα για την αύξηση της τιμής των διοδίων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. 

Εισηγητής ο Τσακαλώτος

Η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της ΠΓ θα έχει ως αντικείμενο τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή που ξεκινά αύριο. Μετά την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, θα υπάρξει εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με έμφαση στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με κριτική στην κυβέρνηση. 

Πηγή: www.real.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ